dimarts, 23 d’agost del 2011

Festa Major a Passanant



Festa Major a Passanant

El passat cap de setmana a Passanant varem celebrar la nostra Festa Major.

El format i la programació de la Festa Major del nostre petit poble gairebé sempre crida l’atenció i sorprèn. Es un cas ben singular en el qual un poble de molt escassa població i pes econòmic pot oferir un programa ben espectacular sobre tot pel que respecte a les actuacions musicals dels dissabtes a la nit i matinada.

Això no ha estat cosa només d’aquest any, on hem pogut gaudir d’un bon concert de Lax’n Busto, sinó que des de fa molts anys la Festa Major de Passanant ha tingut molta nomenada i hi ha acudit força gent dels pobles mes propers de la Conca, L’Alt Camp, L’Urgell i la Segarra. Per Passanant hi ha passat grups com L’Electrica D’Harma, Brahms, Betagarri, Obrint Pas, Bad Manners, Quico el Cèlio,,,etc.

Aquests espectacles atreuen molt de públic, sobre tot juvenil. Aquest any, donades les característiques i fama de Lax’Busto també hi havia públic familiar i “inter-generacional”. La plaça va fer goig de plena i crec que tothom va quedar força satisfet.

El programa se sol completar amb altres actes i espectacles típics de les Festes Majors dels pobles. El model, que algunes vegades ha estat discutit, crec que va trobant punts d’equilibri que cal celebrar i valorar.

La Festa Major va acompanyada d’uns dies en que la vida al poble fa un canvi i ofereix un contrast espectacular. Gairebé totes les cases estan obertes i els encontres amb familiars i amics son constants. El records que jo tinc d’anys enrere es que aquest ambient es produïa al llarg de les ultimes setmanes de juliol i tot l’agost. Ara tot es comprimeix i sembla com si hi hagués moltes famílies que s’instal·len només els dies al voltant de la Festa Major.

Tanmateix, ara ha tornat la silenciosa tranquil·litat que tan ens agrada als que busquem poder “desconnectar” i relaxar-nos.